Du er her:
 • Utstillinger
 • UTSTILLINGER + det skjer i 2020:

  Vi ser frem til å presentere seks utstillinger i galleri Aamodtgården i det kommende året. Det skal også vises kunst på Gyldenborg, da nummer to i rekken av utstillinger kuratert av Helga-Marie Nordby står for tur.  I høst er det elven som utforskes.  

   

  17. januar – 8. mars
  Glomma calling

  Hedda Roterud Amundsen og Silje Eugenie Strande Øktner

  Åpningstider: lør 15.2, søn 16.2, lør 29.2, søn 1.3, lør 7.3 og søn 8.3 kl. 12-16.
  Stengt 8.-9. og 22.-23. februar.
  Finnisage i forbindelse med kvinnedagen 8. mars:

  Kvinnedagen avsluttes i Aamodtgården med artist-talk og lett servering!
  Dette er siste mulighet til å se utstillingen Glomma Calling, og få høre om Silje Eugenie og Hedda Roterud Amundsen sine tanker rundt egen kunst og utstilling, feminisme, kvinnesak, kunsten og livet generelt... i det hele tatt en fin måte å runde av 8.mars-arrangementet som Kvinnemuseet så fint har snekret sammen. Vi sees!

  Den første utstillingen i år er med to kunstnere som begge ble ferdige med masteren sin i 2014, ved Kunsthøyskolen i Oslo:
  Hedda Roterud Amundsen og Silje Eugenie Strande Øktner.
  Disse to utforsker ulike tematiske innganger til «elven», være seg den fysiske elven i naturen som livsgrunnlag eller for rekreasjon, eller elven som metafor for den informasjonsstrøm vi omgir oss med på internett. Her blir det vernissage på en fredagskveld, og finissage som inngår i 8. mars- programmet på Kvinnemuseet.
  Fredag 17. januar kl. 19.00 åpnes utstillingen med kunstopplevelser
  , performancer og åpningstale av ordfører Haarr. Roger Græsberg med flere spiller for oss. Ta med venner og kom!

  Hedda Roterud Amundsen (f. 1989) er utdannet billedkunstner ved LASALLE College of the Arts i Singapore (Bachelor) og ved Kunsthøgskolen i Oslo, avd Kunstakademiet (Master). Hun lager verk som vises i utstillinger, på internett, lager kunstnerbøker og har performances (som ofte er tekstbaserte). Separatutstillinger ved INSTINC (Singapore, 2018), Kunstbanken: Hedmark Kunstsenter (Hamar, 2018), Galleri Blunk (Bergen, 2017) og Studio 17 (Stavanger, 2016). I tillegg har hennes arbeider blitt vist i en rekke gruppeutstillinger i Norge, Danmark, Singapore, Japan og Tyrkia. Artistbooks vist i ulike kunstbokmesser som inkluderer ”NY Art Book Fair” (MoMA PS1, New York), ”Tvers Over Oslo ll” (Deichmanske bibliotek, Oslo) og “China Meets Norway in a Bookshelf” (Bergen Zines + Northing, Beijing & Shanghai). Tekstbaserte performances fremført ved ulike arenaer, sist ved Spikersuppa Lydgalleri (2019). Blitt skrevet om i magasinet Billedkunst, PNEK Files, på kunstkritikk.no og intervjuet av NRK Kultur. Amundsen fikk tildelt et subsidiert atelier av Oslo Kommune (2018 – 2021) i Myntgata 2, hvor hun arbeider.  

  Silje Eugenie Strande Øktner (f.1984) er vokst opp på gården Øktner i Sør-Odal i Hedmark. Hun har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo (avd. Kunstakademiet), der hun ble ferdig med sin master på Kunstakademiet i 2014. I sine kunstprosjekter, som gjerne jobbes med over lang tid, har hun tatt utgangspunkt i lokale historier hun har hørt, og i steder rundt der hun har vokst opp. Hun jobber i hovedsak med installasjon, performance og events og stedsspesifikke verk hvor hun involverer andre lokale aktører. Øktner har lang erfaring med ulike produksjoner for DKS.  

   

  14. mars – 26. april
  Tittel: Elven

  Therese Stenhjem tar en master i billedkunst ved Fakultet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen. Hun integrerer utstillingen hos oss som en del av sin masteroppgave, og i Galleri Aamodtgården vil hun forsøke å bringe elven inn i gallerilokalet. Hun utforsker «hvilke roller elven kan ha, elven som symbolisme og folketro. Elven som for oss mennesker oppleves som nærmest en konstant del av landskapet.» Vi ser frem til å få besøk fra Bergen, og kunne følge denne unge kunstneren videre i karrieren.

   

  Tittel og dato: oppdateres
  Elevutstilling, KDA Sentrum vgs.

  Før sommerferien får elevene ved Sentrum vgs. erfaring med å stille ut arbeider i en profesjonell kontekst, og får et innblikk i hva det vil si å jobbe som både kunstnere, kuratorer og kunstformidlere, de lager plakater og sitter vakter, arrangerer vernissage og selger kunst. Dette er tredje gang utstillingen holdes, og med dette kan vi si at vi har skapt en tradisjon!

   

  20. juni – 9. august
  Tittel: Perspektivets refleksjon undres max

  Sommerutstillingen står i navnet til Erik Pirolt. Hans «Ulende hund», er en ny markør for byen nede ved Glommas bredd, og et yndet motiv i sosiale medier med emneknaggen «#kongsvinger». Pirolt beveger seg nå fra Glomma og opp i Øvrebyen. Det umulig å forutse hva som kommer ut av denne bevegelsen annet enn at det blir en klar tilstedeværelse av noe. Få stiller seg nøytrale til Pirolts verk, og vi er svært spente på sommerutstillingen i år. Han sier selv om prosjektet sitt: «Vi mennesker har evnen til å se for oss ting, og det er nettopp kanskje det som skiller oss fra andre arter. Vi kan se for oss bilder, følelser og mye mer. Vi kan til og med iaktta våre egne tanker. Jeg ønsker å lage en skulpturinstallasjon som gir et bilde på den menneskelige bevisstheten.»

   

  29. august – 25. oktober
  Tittel: Elven, #2 av Kongsvingertrilogien

  Årets høydepunkt kommer helt klart til å være alt som skjer rundt den andre utstillingen i Kongsvingertriolgien: Elven. Festningen høsten 2019 ble svært vellykket, og vi vet at Elven som skal holdes høsten 2020 kommer til å bli likeså bra. Denne gangen beveger kurator Nordby seg bort fra festningsmurene, inn i utstillingsrommene på Gyldenborg og Aamodtgården, og videre helt ned til elvens bredder. Aurora Passero skal stille ut i Aamodtgården, og Randi Nygård skal få plass på Gyldenborg. Flere navn slippes etter hvert, men det vi kan si er at det i år blir mer performativt enn i fjor, og at folk må være på rett sted til rett tid for å få med seg det som skjer. Følg med!

  Bekreftede kunstnere pr 1.12.2019:
  Eirin Støen
  Aurora Passero
  Randi Nygård
  Leander Djønne
  Sarah Rönnbäck
  Nana Francisca Schottländer

   

  28. november – 13. desember
  Tittel: Jule- og medlemsutstillingen 2020 

  Året 2020 rundes av med nok en tradisjon: jule- og medlemsutstillingen. Her får alle medlemmer stille ut sine arbeider i en ikke-juryert utstilling. Dette pleier å være en bugnende utstilling med salg rett fra vegg, og mange besøkende.

   

   

  Se arkiv for utstillinger som har vært
   
   
   
   
   
   

  Aktiviteter

  Levert av WebSite AS