Du er her:
  • Utstillinger
  • UTSTILLINGER 2019:
    Kongsvinger Kunstforening har gleden av å presentere et stort utvalg utstillinger i 2019.

9. – 24. mars:
    Nino Ramsby
    Vernissage lørdag 9. mars kl. 12.00
    Åpent lør-søn 12-16

Nino Ramsby föddes 1972 i på Söder i Stockholm. Bildskapandet har pågått sedan han var liten. Efter konstskola (1990-91) och arbete som fotografassistent på Moderna Museet (1993-94) har han i 25 år arbetat som grafisk formgivare, illustratör och fotograf. Nino är även musiker och har sedan tidigt 90-tal släppt ett 20-tal skivor.

Ett verk kan ha sin början i ett fotografi och sedan med hjälp av datorns oändliga möjligheter bearbetas i  olika lager, oftast med fotograferade strukturer, ibland ytor målade med akvarell eller olja. Bilden skrivs sedan ut på ett högklassigt akvarellpapper och med några få försiktiga penseldrag målar Nino sedan på bilden.

Milsvida granskogar, i rummet ett fönster som skyddas från insyn och utsikt av en gardin, en park i en stad en kväll, där mörk realism får krocka med ett drömskt och poetiskt berättande. Det handlar om att välja att vara tillgänglig för de detaljer som finns runt omkring. Detta går som en röd tråd genom allt han gör och yttrar sig på olika sätt. Det är ett mycket modigt förhållningssätt och krävande då man måste finnas till hands hela tiden, men det ger också mycket tillbaka ~ till Nino själv och till oss som får se.

18. mai – 2. juni:
    Eva Laila Hilsen

14. – 19. juni:
    Elevutstilling, KDA Sentrum vgs.

29. juni – 11. august:
    Sommerutstillingen

24. august – 28. september:
    Festningen
    Syv norske samtidskunstnere er invitert til å utvikle stedspesifikke
    kunstverk inne i festningsmurene på Kongsvinger Festning: Per Christian Brown, Helene Sommer, HC Gilje, Maja Nilsen, Anders Smebye, Serina Erfjord og Ina Åsheim

14. september – 6. oktober:
    Els Geelen

26. oktober – 10. november:
    Inger Marie Berg og Tor Axel Eriksen

30. november – 15. desember:
    Jule- og medlemsutstillingen