Du er her:
 • terese-stenhjem
 • Terese Stenhjem
  Tittel på utstilling: Å


  Tematisk tar utstillingen utgangspunkt i et av Kongsvingers kjennetegn, elven Glomma. Og består av stedsspesifikke kunstinstallasjoner og videoverk av kunstner Terese Stenhjem.

  Den siste tiden har Stenhjem arbeidet med et prosjekt kalt Mimesis, som betyr imitasjon og er et begrep hentet fra gresk filosofi. Prosjektet går ut på å forsøke å gjenskape en valgt del av naturen og etterligne den. Stenhjems undersøker det om imitasjon av natur kan brukes som en måte å forstå og komme nærmere naturen på. Utstillingen i Galleri Aamotgården består av verker hvor kunstneren forsøker å bringe selve essensen av elven inn i gallerilokalet uten å bruke en dråpe vann. Det blir satt fokus på hva elven bryter ned, former og skaper og endrer igjennom erosjon. I dette arbeidet brukes det hjelpemidler som motorer og elektronikk, som bordvifter eller diskokulemotorer for å animere deler av installasjonene til å bli en stor stedsspesifikk bevegelig collage i Kongsvinger Kunstforening.

  Terese Stenhjem er en førsteårs masterstudent ved Kunstakademiet på institutt for samtidskunst ved fakultet for kunst, musikk og design, Universitetet i Bergen. Hun har bachelor fra Kunstakademiet ved Kunst- og Designhøgskolen i Bergen og har vært på utveksling hos Emily Carr University of Art and Design i Canada. Stenhjems arbeider har tidligere blitt vist i Canada, Italia, Danmark og Norge.


    Neste side Neste side  
    1 2 3 4 5 6 7
  Bilde 1
  Side 1 av 7 sider.

  Aktiviteter

  Levert av WebSite AS